Kwaliteit

Voor wie is Probioform geschikt?

Voor het hele gezin! Iedereen die zijn of haar darmflora een boost wil geven.

Zijn de bacteriën ooit gevriesdroogd?

Nee. De bacteriën in Probioform probiotica zijn nooit gevriesdroogd. Daarom zijn ze actief en beginnen ze al in de maag te werken, in tegenstelling tot pillen en poeders die vele uren nodig hebben voordat ze beginnen te werken.

Is uw product gluten- en suikervrij?

Ja, Probioform is gluten- en suikervrij.

Is het veganistisch?

Ja. Al onze producten zijn geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten. Er worden geen dierlijke producten gebruikt bij het kweken of produceren van onze producten. Zelfs onze verpakkingen zijn vegan!

Wat is de pH-waarde van Probioform?

Probioform heeft een lage pH in het bereik van 3,0–3,7.

Bevat Probioform prebiotica, insuline of FOS?

Nee, Probioform bevat geen prebioticum en irriteert de ontstoken darmwand niet.

Hoe beïnvloedt glyfosaat onze darmwanden?

In de darmen is glyfosaat een diepgaande zonuline-stimulator. Het beschadigt het epitheliale tight junction-weefsel bij contact, waardoor de barrières die ons aan de binnenkant beschermen tegen het spervuur ​​van andere milieutoxines waaraan we worden blootgesteld, worden verzwakt. Letsel aan het tight junction-membraan in de darm kan leiden tot darmpermeabiliteit. De acute ontstekingsreactie wordt chronische ontsteking omdat het systeem wordt overspoeld met gifstoffen van de buitenwereld.

Hoeveel verschilt ons product van andere probiotica?

De reden voor de werkzaamheid en resultaten van Probioform is niet, zoals veel mensen denken, het aantal microben dat in het product aanwezig is, maar eerder de mix van microbiële soorten. Hoewel melkzuurbacteriën de meest overheersende bacteriën in het maagdarmkanaal zijn, kunnen ze zich niet vestigen zonder de natuurlijke symbiose die ze delen met andere soorten microben en de juiste pH. In de natuurlijke wereld zijn verschillende klassen bacteriën volkomen afhankelijk van elkaar voor groei en stabiliteit, zoals blijkt uit de diversiteit van het microbiële leven in bodems en planten. In tegenstelling tot de meeste probiotische producten die gevriesdroogde stammen van slechts één of twee soorten microben bevatten, weerspiegelt Probioform nauw de natuurlijke reeks goede bacteriën die worden aangetroffen in ons gefermenteerde en in het wild levende voedsel. Het is de combinatie van deze rauwe natuurlijke soorten in een vloeibare vorm die Probioform uniek maakt. Dit is wat verantwoordelijk is voor onze doeltreffendheid en successen.

Waarom hebben probiotica in poeders en pillen moeite om de lage pH van maagzuur te overleven?

De meeste conventionele probiotica worden geproduceerd uit wat bekend staat als zuivere culturen en ze hebben de neiging erg kwetsbaar te zijn, omdat ze worden gekweekt in een oplossing met een hoge pH. De kans is dus groot dat veel van hen zullen worden beïnvloed door de plotselinge daling van de pH-waarde voordat ze de kans hebben gehad om weer wakker te worden na het vriesdrogen.

Waarom wordt Probioform niet beïnvloed door het lage maagzuur?

De goede bacteriën in Probioform zijn extreem robuust, omdat ze nooit zijn gevriesdroogd en al in een lage pH-oplossing leven, variërend van 3,0 tot 3,7. De multi-strain aard van Probioform betekent dat het zeer flexibel is onder een breed scala aan pH-waarden.

Opslag

Wat gebeurt er als u de vloeistof van Probioform in een andere voorwerp overbrengt?

We raden af ​​om Probioform in andere verpakkingen over te brengen omdat onze verpakking al het licht en de lucht uit de drank houdt. Als je besluit om het in een andere container te doen krijg je witte vlokken die bovenop drijven. Dit is de natuurlijke gist die ontstaat wanneer het product wordt blootgesteld aan zuurstof en licht. Het is normaal dat het gebeurt.

Moet ik het product schudden?

Ja, we raden aan om het product af en toe zachtjes te schudden omdat de gist en mineralen na enige tijd naar de bodem zakken.Als je het niet schudt, kan het zijn dat de kleur uiteindelijk donkerder wordt.

Kan ik het product in de koelkast bewaren?

Ja, u kunt Probioform in de koelkast bewaren.Drink je het graag zonder water, dan is de smaak frisser en doet het je denken aan de smaak van kombucha.

Kan ik Probioform bij kamertemperatuur bewaren?

Ja, je kunt het op kamertemperatuur bewaren.De meeste mensen bewaren het op de keukenbank, zodat het elke dag gemakkelijk te gebruiken is.Bewaren bij kamertemperatuur, niet in direct zonlicht.

Kan ik het product invriezen?

We raden af ​​om het in te vriezen omdat de microben inactief worden als ze worden ingevroren.

Hoe weet ik of het product is verlopen?

Het product is 12 maanden houdbaar vanaf productiedatum en dezelfde hoeveelheid levende bacteriën is 12 maanden na productie in de doos aanwezig. Van 12 maanden tot 24 maanden zal de hoeveelheid actieve bacteriën geleidelijk afnemen. Probioform is als goede wijn: hij wordt beter naarmate hij ouder wordt. Het probiotische effect neemt geleidelijk af en wordt omgezet in enzymen en antioxidanten. Als het product is verlopen, zal het een echt "rotte" geur ontwikkelen en moet u de doos weggooien.

Gebruik

Moet het gekoeld worden?

Probioform wordt gebrouwen op lichaamstemperatuur en is stabiel bij kamertemperatuur, waardoor koeling overbodig is, zelfs na het openen van de doos. Het is zo stabiel dat het een jaar lang onveranderd blijft (sommige smaakveranderingen zullen optreden naarmate de pH geleidelijk daalt). Het is volledig rauw en natuurlijk.

Hoeveel Probioform moet ik gebruiken?

Raadpleeg onze doseringsgids.

Mag ik Probioform aan mijn baby of kind geven?

Ja. De dagelijkse dosis is afhankelijk van de leeftijd van de baby. Pasgeboren baby's hebben slechts een paar druppels nodig - dat kan worden verhoogd met de leeftijd tot een halve theelepel en vervolgens een theelepel. Raadpleeg onze doseringsgids.

Zijn er bijwerkingen?

Heel zelden. Sommige mensen kunnen af ​​en toe ontgiftingssymptomen ervaren wanneer ze Probioform voor het eerst gaan gebruiken. Dit gebeurt omdat uw lichaam zich kan ontdoen van chemicaliën die zich in de darmen hebben opgehoopt wat resulteert in milde diarree, gasvorming of zeer zelden harde ontlasting. Als dit te plotseling gebeurt, verlaag dan gewoon de hoeveelheid en verhoog deze langzaam totdat het lichaam zich er prettig bij voelt. Eventuele bijwerkingen die worden ervaren, zijn het gevolg van de ontgiftende werking van de nuttige bacteriën. Dit is een goede zaak, omdat het laat zien dat het lichaam zichzelf aan het reinigen is.

Hoeveel moet ik nemen als ik een gecompromiteerd spijsverteringsstelsel heb?

Iedereen heeft een andere verhouding van goede en slechte microben en gifstoffen in hun spijsverteringskanaal. Probioform bevat van nature voorkomende antioxidanten, evenals zeer actieve goede bacteriën die het lichaam kunnen aanvullen. Personen met een aangetast immuunsysteem/spijsverteringssysteem MOETEN beginnen met lagere doseringen: voor volwassenen: 1 theelepel (5 ml) per dag vermengd met water en voor kinderen onder de twee jaar, 1 theelepel (5 ml) per dag gemengd met water verdeeld over het geheel dag. Na een maand kan men langzaam beginnen met het verhogen van de dosering.

Werkt Probioform tegen constipatie?

Ja, Probioform verhoogt het aantal wekelijkse stoelgangen en helpt tegelijkertijd om hulpmiddelen zachter te maken (waardoor ze gemakkelijker kunnen worden gepasseerd).

Wat veroorzaakt constipatie?

De voor de hand liggende boosdoeners zijn onder meer een vezelarm dieet, het herhaaldelijk negeren van de drang om naar het toilet te gaan, niet genoeg water drinken, een gebrek aan lichaamsbeweging of bepaalde medicijnen, die allemaal de balans van de darmflora kunnen verstoren. Bijzonder slecht hiervoor zijn antibiotica, die werken door vrijwel alle bacteriën te doden. Een gezonde darmflora weegt ongeveer 2 kg en bij elke stoelgang laat onze darm miljarden levende bacteriën los. Als de darmflora te zwak is, kan ze zichzelf niet aanvullen en zal ze op natuurlijke wijze proberen de ontlasting tegen te houden om niet nog meer bacteriën te verliezen. Door de goede bacteriën aan te vullen met Probioform kunt u geleidelijk uw 2 kg gezonde bacteriën terugkrijgen waardoor u een regelmatige en pijnloze stoelgang krijgt.

Hoeveel Probioform moet ik drinken om mijn darmflora aan te vullen?

We raden aan om geleidelijk te beginnen met tweemaal daags 2 eetlepels gemengd met water, daarna geleidelijk te verhogen tot 1 dl verdeeld over de dag (ongeveer 30 ml x 3 maal daags). Houd deze dosering aan totdat de constipatie aanwezig is. Daarna kunt u geleidelijk terugbouwen tot 2 eetlepels tweemaal daags of naar behoefte.

Hoe lang moet ik een hoge dosis gebruiken?

Gewoonlijk ervaren mensen na 3 tot 5 dagen een normale stoelgang, hoewel sommige moeilijke gevallen wel 2 of 3 weken nodig kunnen hebben.

Wat als ik losse ontlasting of milde diarree heb?

Als u onlangs op reis bent geweest of een antibioticakuur heeft ondergaan, raden wij aan om geleidelijk te beginnen met tweemaal daags 2 eetlepels gemengd met water, daarna geleidelijk te verhogen tot 1 dl verdeeld over de dag (ongeveer 30 ml x 3 keer per dag). Houd deze dosering aan totdat de symptomen beter worden. Daarna kunt u het geleidelijk terugbrengen tot 2 eetlepels tweemaal daags of indien nodig.

Wat als ik PDS, de ziekte van Crohn of een andere ontsteking in de darmen heb?

Bij alle ontstekingen raden we aan om heel voorzichtig te beginnen. Voor sommige zeer ernstige gevallen beginnen we met een of twee druppels water per dag, en dan heel geleidelijk verhogen. We verlagen direct de dosering als de klachten toenemen en wachten dan tot ze weg zijn tot we weer beginnen. Dit proces heeft geweldige resultaten opgeleverd, maar het kost meer tijd dan bij obstipatie.

Waarom moeten we beginnen met zo weinig doseren als we een darmontsteking hebben?

Er zijn veel redenen waarom de darmen ontstekingen hebben ontwikkeld, maar een paar veelvoorkomende redenen zijn achtergebleven residuen van industrieel voedsel en vulstoffen, evenals overmatig gebruik van antibiotica in voedsel en medicijnen. Ook kunnen pesticiden zoals glyfosaat vast komen te zitten in onze darmwanden.Probioform helpt dit te verdrijven, en als dit snel wordt gedaan, kan de reactie ongemakkelijk zijn en de symptomen verergeren.

Wanneer is de beste tijd om Probioform in te nemen?

Probioform kan op elk moment worden ingenomen, met of zonder maaltijden, 's ochtends of 's avonds.

Waarom moet ik dagelijks een probiotisch supplement nemen?

Elke dag worden de goede bacteriën in het spijsverteringskanaal gedood door stress, slechte voeding, cafeïne, alcohol, antibiotica, vrij verkrijgbare of voorgeschreven medicijnen, gechloreerd water, fluoride in de tandpasta en mondwater, herbicide in het voedsel en giftige stoffen. chemicaliën in het milieu.

Hoe moet ik mijn baby probiotica geven?

Moeders vinden het gemakkelijk om wat druppels aan de tepels toe te voegen voordat ze borstvoeding geven. Als je een fles gebruikt, voeg dan gewoon wat druppels toe aan de vloeistof.

Op welke leeftijd kunnen mijn kinderen beginnen met het innemen van Probioform en in welke dosering?

Probiotica zijn nodig op alle leeftijden en kunnen vanaf jonge leeftijd worden geïntegreerd in een gezonde levensstijl.De dosering is afhankelijk van de leeftijd van uw kind.Voor pasgeboren baby's is een paar druppels ideaal.Verhoog met de leeftijd tot een halve theelepel, daarna een theelepel.Voor oudere kinderen bouw je geleidelijk op tot 1 eetlepel twee keer per dag.