Waarom je probiotica in poedervorm of in pillen moet vermijden

De meeste producenten van probiotica maken hun producten in poeder of pilvorm om geld te besparen en het vervoer te vergemakkelijken. Dit vereist vriesdrogen, een proces dat al het water uit de levende microben verwijdert, waardoor ze in een sporentoestand komen. Dit beschadigt vaak de kwetsbare celwanden, waardoor hun ontwakingsvermogen beperkt wordt tot slechts 1 tot 5 %. Zo worden ze geleverd in de miljarden per portie.
Voordat een probioticum voordeel kan opleveren voor ons darmmicrobioom, moet het de temperatuur, de zuurgraad van de maag en het gebrek aan zuurstof in het maagdarmkanaal kunnen overleven.
Vloeibare probiotica hebben een hoge overlevingskans in vergelijking met poeders en pillen. Laten we dus de feiten onderzoeken en het beste probioticasupplement vinden om met een gezonde darm te leven.

We hebben Probiotica nodig om een aantal redenen.

Probiotica zijn gezonde micro-organismen die de gezonde bacteriën in de darmen voeden, maar ze zijn niet hetzelfde als multivitaminen. In plaats daarvan helpen probiotica bij specifieke darmaandoeningen. Ze zijn een van de beste medicijnen die de natuur biedt om spijsverteringsproblemen op te lossen. Probiotica worden voornamelijk gebruikt om het volgende te behandelen:
Inflammatoire darmziekten en prikkelbare darm syndroom
Leverziekten
Constipatie en diarree
Onderzoekers hebben ook ontdekt dat probiotica de gezondheid van het immuunsysteem en de stemming ondersteunen.

De Levensvatbaarheid van Probiotica

  • Als levende organismen hebben probiotica voedsel, water en warmte nodig om te overleven. De levensvatbaarheid van probiotica hangt af van de volgende factoren:
  • pH-waarde
  • fermentatie omstandigheden
  • Wat de microben te eten hebben gekregen
  • Concentratie van de cultuur
  • Opslagomstandigheden
  • Verpakkingsmateriaal
  • Microbiologische parameters zoals probioticastammen en hun inoculatiegraad
Bekijk probiotica

Maakt het echt uit wanneer en hoe we Probiotica innemen?

Absoluut! Probiotica zijn gevoelige micro-organismen en temperatuur, pH-waarde en innamebronnen beïnvloeden hen gemakkelijk. Maagzuur is vaak ruw voor de delicate bacteriën om zelfstandig te overleven, wat betekent dat het essentieel is om de cultuur de darm te laten bereiken met minimale blootstelling aan zuur.

Eigenlijk is de belangrijkste factor van een probiotisch supplement niet noodzakelijk de concentratie van de bacteriën die erop vermeld staan, maar hoe goed ze het maagdarmkanaal kunnen bereiken. Als deze levende micro-organismen worden vernietigd door het sterk zure milieu van de maag, kunnen ze de darm niet bereiken, en zal de gezondheid niet verbeteren. Volgens onderzoekers zijn sommige bacteriestammen zo kwetsbaar dat ze slechts een kans van 20 procent hebben in de maag.
Sommige studies tonen aan dat de probiotica in plantaardige capsules vernietigd worden bij contact met maagzuur. Dit betekent dat bescherming van deze kostbare bacteriestammen essentieel is om ze een kans te geven in het maagdarmkanaal te werken. Dit is de reden waarom overlevingsvermogen belangrijker wordt dan concentratie en andere factoren.

Poedervorm vs vloeibare probiotica

De twee belangrijkste commerciële nadelen van de gevriesdroogde cultuur zijn de zeer lage transport- en opslagtemperaturen. Het is handiger, omdat tijdens het vervoer geen bijzondere omstandigheden nodig zijn. Maar probiotica in poedervorm hebben een minimale beschikbaarheid van levende cultuur en directe blootstelling aan maagzuur vermindert ook deze minimale overlevingskansen tot bijna nul.
Probiotica in vloeibare vorm bevinden zich in hun meest natuurlijke omgeving. Deze vloeibare staat creëert een omgeving voor verschillende nuttige bacteriestammen om samen te groeien in een gemeenschap die niet mogelijk is voor de meeste probiotische capsules in poedervorm. Vloeibare probiotica zorgen ervoor dat u voldoende probiotica binnenkrijgt via uw voeding.
Vloeibare probiotica supplementen bevatten een verscheidenheid aan micro-organismen die niet alleen helpen bij de spijsvertering en spijsverteringsproblemen, maar ook uw algehele welzijn verbeteren. Vloeibare probiotica worden effectief, snel en gemakkelijk opgenomen in de darm en bieden vrijwel onmiddellijk maximale voordelen.

Probioform geeft je het maximale resultaat

Probioform is een verbazingwekkend vloeibaar probioticum dat een maximale beschikbaarheid van levende bacteriën aan uw darmen levert. Dit levende vloeibare probioticum heeft unieke eigenschappen die ontbreken bij probiotica in poedervorm, waardoor het zeer effectief is en u maximale resultaten behaalt:

Fermentatie:
Probioform wordt gesynthetiseerd door de oude, traditionele fermentatiestijl, waarbij bacteriën floreren om hun pH in hun omgeving te reguleren door natuurlijke zuren te produceren. Door de aanwezigheid van deze natuurlijke producten kan het consortium zijn gewenste pH van 3,7 bereiken, en dit medium helpt om bacteriën te laten groeien en koloniseren zoals de natuur het bedoeld heeft.
Wanneer de bacteriën in het sterk zure medium van de maag terechtkomen, wordt het voor hen gemakkelijker om door de pH van 2,4 heen te gaan. Gewoonlijk schommelt de pH van de menselijke maag tussen 1,5 en 3,5. Deze kracht en stabiliteit is het grootste pluspunt van Probioform; probioticasupplementen in poedervorm kunnen dat gewoonweg niet.
Een ander kenmerk van Probioform is het cascade fermentatieproces, waarbij vele stappen worden gebruikt om de ideale concentratie en zuivering te creëren. Dit proces maximaliseert uw bacteriestammen en verhoogt de kans op maximale overleving.

Opslag en houdbaarheid:
Het transport en de opslag van vloeibare probiotica in magazijnen neemt veel meer ruimte in beslag en weegt veel. Het is een dure procedure en daarom maken bedrijven liever probiotica in poedervorm om winst te maken.
Probioform is een stabiele levende vloeistof die probiotische stammen bevat die via het co-groeiproces worden gekweekt. Niet alle probiotische bacteriën kunnen door de harde gal en maagzuur heen om zich in de darm te nestelen. In het co-groeiproces worden de bacteriestammen niet gescheiden - ze laten interactie toe tijdens de kolonisatie.
Deze wisselwerking tussen bacteriestammen maakt deze kleine microben weerbaar genoeg om te overleven in ruwe omgevingen en te vechten tegen slechte bacteriën in de darmen. Deze meerstammige probiotica zorgen niet alleen voor bacteriële variaties, maar ook voor kracht in aantal. Elke probioticastam in Probioform biedt een andere functie en voordeel voor het lichaam. Bovendien kan Probioform dankzij zijn stabiliteit bij kamertemperatuur tot wel een jaar worden bewaard.

Conclusie

Het gebruik van vloeibare probiotische, levende supplementen is veel beter dan het gebruik van gevriesdroogde probiotica. Probioform is een stabiele, effectieve en complete probiotische levende vloeistof met een stabiele houdbaarheid. Het is gemakkelijk te vervoeren en te bewaren op een donkere plaats bij kamertemperatuur, waardoor het een winterhard probioticum is voor het hele gezin.

Bestel Probioform