Probioform: zoals de natuur ze bedoeld heeft

Probioform levert een hoog gehalte aan gezonde microben, wilde gist en heilzame zuren die de groei van schadelijke bacteriën voorkomen en verminderen, wat leidt tot de bevordering van een gezonde spijsvertering.


Probioform is een natuurlijke, effectieve oplossing - net zoals je die in de natuur vindt. Op de juiste manier gebruikt, helpt het u het juiste spijsverteringsmilieu te creëren.

Als levende vloeibare oplossing houdt Probioform op verbazingwekkende wijze het evenwicht van de microbiota in het menselijk maag-darmkanaal in stand en biedt het maximale gezondheidsvoordelen. Maar voordat je de individuele en speciale voordelen van Probioform begrijpt, moet je vertrouwd raken met het concept van probiotica in het algemeen.

Welkom in de wereld van bactieren

Microben maken het leven mogelijk door symbiotische interactie - ze zijn gewoon altijd om ons heen. Deze eencellige, microscopische organismen (zoals schimmels en bacteriën) worden vaak geassocieerd met stof en ziekte, maar de werkelijkheid is heel anders.
De meeste microben zijn juist nuttig. Ze houden de natuur schoon door dode planten en dieren af te breken tot organisch materiaal. Ze verhogen de efficiëntie van de afvalwaterbehandeling in de aquacultuur om de waterkwaliteit te optimaliseren. Ze helpen zelfs landbouwers bij het verhogen van de oogst, het beschermen van gewassen, het verbeteren van de gezondheid, de groei en de voederbenutting van vee, en nog veel meer.

De komst van probiotica

In de vroege jaren 1900 werd het concept van de consumptie van gezonde microben in een dagelijkse voeding voor het eerst onder de aandacht gebracht. "Probiotica" is een relatief nieuwe term - een combinatie van een Latijns en een Grieks woord die samen "voor het leven" betekenen. En in de loop van de decennia heeft steeds meer onderzoek veelbelovende resultaten opgeleverd over de gezondheidsvoordelen van probiotica.


Tegenwoordig zijn probiotica commercieel verkrijgbaar in allerlei voedingsmiddelen en supplementen. Laten we eens kennismaken met enkele veel voorkomende soorten probiotica.

Veel voorkomende soorten probiotica

Er zijn twee stammen van probiotica die algemeen worden bestudeerd en geconsumeerd. Dat zijn:

 • Bifidobacterium: Deze soort staat erom bekend het immuunsysteem te ondersteunen, lactose af te breken tot nuttige voedingsstoffen voor het lichaam, en de groei van schadelijke bacteriën in de darm te beperken. Het is de meest gebruikte soort in voeding en supplementen.
 • Lactobacillus: Deze bacteriesoort komt van nature voor in de mond, dunne darm en vagina. Het lactase dat het produceert is een enzym dat melk, suiker en lactose afbreekt. Het melkzuur dat het produceert helpt als spierbrandstof en bevordert de opname van mineralen in het lichaam. Dit melkzuur controleert vooral de populatie van slechte bacteriën.

Er zijn ook subtypes van genetische soorten die de eigenlijke probiotische stammen vormen. Elk van deze stammen heeft een ander effect op het lichaam. De volgende veel voorkomende probiotische stammen staan op veel etiketten van voedingsmiddelen en supplementen:

 • B-dieren: Deze stam is behulpzaam bij het spijsverteringsproces. Het versterkt ook het immuunsysteem en bestrijdt voedselbacteriën.
 • B-breve: Deze stam verblijft in je darmen en vagina. Zijn belangrijkste functie is het bestrijden van infectie-veroorzakende gist en bacteriën. Hij breekt plantaardige vezels af om ze verteerbaar te maken, en fermenteert suiker om je lichaam te helpen voedingsstoffen op te nemen.
 • B. lactis: Deze door rauwe melk aangedreven bacterie is het hoofdbestanddeel van karnemelk, kwark en andere kazen. Het vermindert het toxische effect van gluten in het darmslijmvlies en versterkt het immuunsysteem.
 • B. longum: Deze stam van het maagdarmkanaal is een antioxidant en breekt koolhydraten af. Het is een multifunctioneel probioticum dat immuundisfunctie verbetert, de darmmicrobiota stabiliseert en gastro-intestinale, infectieuze en immunologische ziekten verlicht.
 • L. acidophilus: Deze bacteriestam komt voor in de dunne darm en de vagina om de spijsvertering te bevorderen en vaginale bacteriën te bestrijden. Het helpt het prikkelbare darm syndroom te verlichten, kan cholesterol verlagen en gewichtsverlies bevorderen.

Veel voorkomende soorten probiotica

Net als vingerafdrukken is iemands mix van bacteriën uniek. De darmen van een persoon herbergen ongeveer 100 biljoen micro-organismen, maar stress en ziekte kunnen het bacteriële evenwicht veranderen en veel problemen veroorzaken, waaronder spijsverteringsproblemen.
Probiotica veranderen de metabolische activiteit van reeds aanwezige bacteriën en de samenstelling van de darmbacteriën. Probiotica verhogen het aantal goede bacteriën dat de slechte bacteriën omringt, waardoor ze in uw darmen worden verdrongen en voorkomen wordt dat ze ontstekingen of infecties veroorzaken doordat de slechte bacteriën zich niet kunnen vermenigvuldigen.
De specifieke stammen van probiotica zijn op verschillende manieren nuttig voor de mens:

Helpen bij de spijsvertering

Verlicht verschillende vaginale infecties

Voorkomt diarree

Verbetert de gezondheid van de huid

Voorkomen van urine-infecties

Voorkomen van auto-immuunziekten

Bekijk probiotica

Wat maakt een probiotica "goed"?

Een probioticum kan efficiënt werken als het aan de volgende criteria voldoet:

 1. Kwaliteit van de levende cultuur: Een cultuur die bewijs van effectiviteit laat zien.
 2. Overlevingsmogelijkheden: Het is essentieel dat probiotica de reis naar je darmen via gal en maagzuur overleven.
  Bewaarbehoeften: De effectiviteit van probiotische supplementen wordt mede bepaald door de omgeving waarin het wordt bewaard.
 3. Samenstelling: Het is ook belangrijk om te controleren welke vulstoffen en bindmiddelen aan probiotica zijn toegevoegd. Goede probiotica vermijden vulstoffen en bindmiddelen om de natuur te behouden.
 4. Ingenomen volgens voorschrift: Zorg er altijd voor dat je de aanwijzingen volgt en een juiste dosering neemt om de voordelen te maximaliseren.

 5. Probiotica verbeterd het vermogen van uw lichaam om voedingsstoffen uit voedsel te halen, en helpen u voedsel volledig te verteren. Probiotica kunnen ook bepaalde eiwitten of enzymen produceren om de slechte bacteriën te remmen of zelfs te doden. Er zijn zelfs bacteriën die belangrijk zijn voor de productie van vitaminen.

  Een ander groot voordeel van probiotica kan worden ervaren wanneer je antibiotica gebruikt om bepaalde kwalen te helpen voorkomen. Antibiotica zijn nuttig om beter te worden, maar ze doden de goede bacteriën, waardoor de microbiële kolonisatie in de darm uit balans raakt. Met een probioticum kunt u het door antibiotica verloren gegane evenwicht in de microbiota behouden en herstellen.
Bekijk probiotica

Probioform voldoet aan die normen

Probioform, is een probiotisch supplement dat simpelweg alle standaarden van de natuur volgt om de kwaliteit ervan extreem hoog te houden. Ons supplement is samengesteld voor alle leeftijdsgroepen zonder toegevoegde vulstoffen en conserveringsmiddelen om zijn zuiverheid en individualiteit te behouden.

Wat maakt probioform de beste?

DE KRACHT VAN LEVENDE PROBIOTICA

De meeste probiotische supplementen op de markt vriezen hun product in om de cultuurbacteriën te bewaren. Dit is een onnatuurlijke manier om microbiota te bewaren, en daardoor is de kans dat hun bacteriën overleven kleiner.
Probioform bevat geen "pure cultuur" zoals andere probiotische supplementen - het laat de bacteriën op natuurlijke wijze groeien. Dit geeft stabiliteit aan de levende cultuur en maakt de kans veel groter dat deze de inname overleeft.
Probioform wordt geproduceerd met het proces van fermentatie - een natuurlijk proces voor de kolonisatie van bacteriën waarbij natuurlijke zuren gemakkelijk worden gesynthetiseerd. Ons product houdt al deze natuurlijke zuren binnen om de bacteriën een gunstige omgeving te bieden, waardoor ze beter en sterker kunnen groeien en hun reis van mond- naar darmkolonisatie kunnen voltooien. Dit zure medium garandeert de beschikbaarheid van levende cultuur, en gebruikers krijgen de voldoening een product te kopen dat echt werkt.

Overlevingskansen

De natuurlijk geproduceerde zuren van Probioform zorgen voor een pH van 3,7 voor de bacteriën. Deze natuurlijke pH is nodig voor de groei en kolonisatie van bacteriën. Het menselijke spijsverteringsstelsel heeft een pH van 2,4, wat zuurder is dan natuurlijke zuren, maar dit minimale verschil in pH is wat de overleving van onze microben verzekert.

Veel probiotische supplementen hebben een zuivere cultuur waarin slechts één stam bestaat. Dit kunstmatige groeiproces vermindert de efficiëntie van puur gekweekte bacteriën, waardoor ze minder veerkrachtig worden. Probioform gebruikt echter een co-groeiproces, waardoor bacteriestammen met elkaar kunnen interageren, waardoor we veerkrachtigere en stabielere stammen kunnen kweken.

Op kamertemparatuur

Probioform is een stabiel probiotisch supplement waarbij het zure milieu van de bacteriecultuur de productie van stabiele microben mogelijk maakt. Daarom kunt u Probioform op kamertemperatuur bewaren in plaats van in de koelkast. Bovendien versterken de natuurlijke bijproducten die door de bacteriën worden gesynthetiseerd ook de voordelen van het gebruik van Probioform - deze bijproducten omvatten voornamelijk enzymen, vitamine K en B, en antioxidanten.

Hoe Probioform werkt

Honderd procent natuurlijk Probioform is in vloeibare vorm, en wanneer een levende probiotische vloeistof wordt geconsumeerd, komt deze direct in de lagere darm terecht. Door onze zorgvuldig gehandhaafde pH-waarde kunnen de levende bacteriën overleven in het zuurdere milieu van de maag, en het vergroot de mogelijkheid voor vriendelijke microben om de lagere darm levend te bereiken, waardoor deze microben binnen 15 minuten aan het werk kunnen gaan. Dagelijkse consumptie is noodzakelijk om de beste resultaten te bereiken.
Veel probioticasupplementen hebben een zuivere cultuur waarin slechts één stam bestaat. Dit kunstmatige groeiproces vermindert de efficiëntie van puur gekweekte bacteriën, waardoor ze minder veerkrachtig worden. Maar Probioform gebruikt een co-groeiproces, waardoor bacteriestammen met elkaar kunnen interageren, waardoor we veerkrachtigere en stabielere stammen kunnen kweken.

Bewaar op kamertemparatuur
Probioform is een stabiel probiotisch supplement waarbij het zure milieu van de bacteriecultuur de productie van stabiele microben mogelijk maakt. Daarom kunt u Probioform op kamertemperatuur bewaren in plaats van in de koelkast. Bovendien versterken de natuurlijke bijproducten die door de bacteriën worden gesynthetiseerd ook de voordelen van het gebruik van Probioform - deze bijproducten omvatten voornamelijk enzymen, vitamine K en B, en antioxidanten.