Een ecosysteem in ons lichaam

Het is een verbazingwekkend, maar ook een beetje verontrustend feit dat onze darmen een parallelle wereld herbergen. Niet van een buitenaardse soort, maar van een kleine, bruisende populatie van meer dan 100 biljoen individuele microben.

Deze wezens zijn onzichtbaar voor het blote oog, maar deze microscopische wereld van natuurlijke entiteiten is goed voor drie procent van ons hele lichaamsgewicht. Dit complexe en nog slecht begrepen ecosysteem is van vitaal belang voor onze gezondheid.

Wat zijn probiotica?

Welkom in de verbazingwekkende wereld van de natuur. Als een persoonlijke, interne Verenigde Naties, zijn er bijna 2000 soorten bacteriën en andere microscopische organismen op en in ons te vinden. Deze alternatieve wereld staat bekend als "microbiota", en de leden ervan werken in volledige harmonie samen om het evenwicht en de vrede in ons te bewaren. Over het algemeen worden probiotica gedefinieerd als "levensvatbare micro-organismen die een gunstig effect hebben op de gezondheid van hun gastheer". De voordelen van deze organismen zijn stamspecifiek, maar niet genus- of soortspecifiek. Deze levende bacteriën en gisten worden ''goede'' micro-organismen genoemd, en ze zijn goed voor ons spijsverteringsstelsel en behandelen andere gezondheidsaandoeningen en ziekten, waaronder allergieën, huidinfecties en geestelijke gezondheid. Probiotica helpen ons voedsel te verteren, vitaminen te produceren en ziekteverwekkende micro-organismen te vernietigen.

 • Intestinale Probiotica:

  Dit zijn de organismen die van nature voorkomen in de menselijke darm, en zij omvatten de Bifidobacterium en Lactobacillus families van micro-organismen, evenals gist genaamd Saccharomyces boulardii.

 • Probiotica in voedsel

  Levensmiddelen die probiotica bevatten zijn onder meer yoghurt en gefermenteerde augurken. Dit zijn waarschijnlijk de belangrijkste voedingsmiddelen die probiotica bevatten. Er zijn ook bepaalde sojadranken en sappen die probiotica bevatten, zoals karnemelk en gefermenteerde/ongefermenteerde melk. Kimchi, kefir, zuurkool, miso, tempeh en bepaalde gangbare zachte kazen bevatten ook probiotica.

 • Supplementen

  Dit zijn voedingssupplementen met probiotica, verkrijgbaar in tabletten, capsules, poeder en vloeibare vorm, die elk hun eigen specifieke bacteriesoorten bevatten. Probioform is het beste probioticum dat verkrijgbaar is: de unieke vloeibare vorm en het productieproces maximaliseren de voordelen.

Wat doen probiotica

Probiotica zijn de essentiële populatie van de familie van onze darmmicro-organismen. Hoewel er in een gezond lichaam geen essentiële behoefte is aan probiotische voeding en supplementen, helpen probiotica de goede bacteriën die al in onze darmen aanwezig zijn om goed te werken. Deze probiotica kunnen u op verschillende manieren helpen gezond te blijven:
Een gezond mens heeft een evenwicht en hoge diversiteit aan microben in zich. Er zijn meer dan 1.000 verschillende soorten bacteriën in de darmen, maar er is maar een klein aantal bacteriesoorten nodig dat in grotere aantallen dan normaal aanwezig is om problemen en ziekten te veroorzaken zoals:

 • Ze produceren specifieke stoffen die de groei van slechte bacteriën belemmeren en de barrière van het spijsverteringskanaal stabiliseren.
 • Ze verminderen de populatie van slechte bacteriën in de darm die ontstekingen of infecties kunnen veroorzaken.
 • Ze helpen je lichaam goed te functioneren door het evenwicht tussen goede en slechte bacteriën te herstellen.
 • Ze vervangen goede bacteriën die verloren gaan door bijvoorbeeld het gebruik van antibiotica.

Pre en probiotica

Prebiotica en probiotica zijn ondersteunende pijlers als het gaat om het behoud en de opbouw van gezonde kolonies bacteriën en andere micro-organismen die de spijsvertering bevorderen en het maagdarmkanaal ondersteunen. Dit zijn bestanddelen van voedsel die vriendelijke bacteriën bevorderen door ze te voorzien van voedsel en een geschikte omgeving waarin ze kunnen gedijen.
Prebiotica zijn een groep door darmbacteriën afgebroken voedingsstoffen of vezels die onverteerbaar zijn voor het menselijk lichaam en dienen als voedsel voor probiotica. Hiertoe behoren vetzuren met een korte keten, zoals acetaat, propionaat en butyraat. De vetzuren zijn ook goed voor de verbetering van de stofwisseling, omdat ze in de bloedbaan worden opgenomen.
Prebiotica en probiotica zijn een gezonde oplossing voor uw darmen - en het hele lichaam. Probiotica met levende, actieve culturen helpen om bacteriën in de darm te herintroduceren of te veranderen. Onderzoekers merken ook op dat probiotica niet alleen de gezonde bacteriën in de darm in stand houden, maar ook de gezondheid van het immuunsysteem kunnen verbeteren.

Bekijk probiotica
 • Verbetering in de spijsvertering

  In wezen verbeteren probiotica de gezonde bacteriepopulatie door de darm opnieuw te bevolken om te helpen bij de spijsvertering. Deze kunnen ons helpen bij colitis, buikpijn, prikkelbare darm syndroom, diarree, constipatie, winderigheid en de ziekte van Crohn. Probiotica werken effectief om de productie van cytokinecellen en immunoglobulinecellen in de darm te verhogen.

 • Immuumsysteem

  Het spijsverteringsmicrobioom is het ecosysteem van bacteriën, en een evenwichtig en gezond microbioom kan de bloeddruk en het cholesterolgehalte normaliseren, hartziekten bestrijden en de gezondheid van de nieren, de urinewegen en de vagina verbeteren. Het is nu bewezen dat veel chronische gezondheidsproblemen en ontstekingsziekten het gevolg zijn van een beschadigd microbioom waarbij goede bacteriën worden overspoeld door slechte bacteriën, waardoor ze niet in staat zijn de darmwanden te versterken.

  Deze situatie leidt tot een verhoogde darmpermeabiliteit, waardoor gifstoffen en bacteriën via de darm in de bloedbaan kunnen lekken. Dit probleem veroorzaakt een brede immuunrespons van ontstekingen die de ''natuurlijke genezingscyclus'' van ons lichaam wordt genoemd. Regelmatig en adequaat gebruik van probiotica zorgt voor een verschuiving in de darmflora om deze daaropvolgende ontsteking te verminderen en spijsverteringsstoornissen tegen te gaan.

 • Huid

  Onze huid en onze darmen gaan hand in hand. Probiotica verminderen huidontstekingen en andere huidaandoeningen. Probiotica beschermen de huid en verminderen het vermogen van parasieten en slechte bacteriën om een immuunreactie uit te lokken. Als probiotica onze darmen weer gezond maken, beginnen ook onze huidproblemen te verdwijnen. De goede bacteriën in probiotica kunnen gifstoffen uit het lichaam verwijderen die leiden tot vroegtijdige veroudering. Probiotica spoelen deze gifstoffen uit het lichaam en helpen vroege rimpels te voorkomen.

 • Hersenen

  Volgens onderzoekers veranderen sommige probiotica daadwerkelijk de manier waarop onze hersenen op hun omgeving reageren. Veel studies tonen aan dat bacteriën in voedsel de hersenfunctie kunnen beïnvloeden. Darmen en hersenen zijn met elkaar verbonden, en dit partnerschap van hersenen en darmen wordt de darm-hersenas genoemd. De biochemische signalering tussen het zenuwstelsel en het spijsverteringskanaal wordt "het enterische zenuwstelsel" en "het centrale zenuwstelsel" genoemd. Probiotica kunnen helpen de stemming en het cognitief functioneren te verbeteren door uw stress- en angstniveau te verlagen.

 • Spierherstel

  Probiotica helpen ook om de opname van voedingsstoffen te verhogen, zodat de spiercellen betere voedingsstoffen krijgen. Dit zorgt voor een betere hersteltijd en betere prestaties bij sporters.

Wat maakt probioform de beste?

DE KRACHT VAN LEVENDE PROBIOTICA

De meeste probiotische supplementen op de markt vriezen hun product in om de cultuurbacteriën te bewaren. Dit is een onnatuurlijke manier om microbiota te bewaren, en daardoor is de kans dat hun bacteriën overleven kleiner.
Probioform bevat geen "pure cultuur" zoals andere probiotische supplementen - het laat de bacteriën op natuurlijke wijze groeien. Dit geeft stabiliteit aan de levende cultuur en maakt de kans veel groter dat deze de inname overleeft.
Probioform wordt geproduceerd met het proces van fermentatie - een natuurlijk proces voor de kolonisatie van bacteriën waarbij natuurlijke zuren gemakkelijk worden gesynthetiseerd. Ons product houdt al deze natuurlijke zuren binnen om de bacteriën een gunstige omgeving te bieden, waardoor ze beter en sterker kunnen groeien en hun reis van mond- naar darmkolonisatie kunnen voltooien. Dit zure medium garandeert de beschikbaarheid van levende cultuur, en gebruikers krijgen de voldoening een product te kopen dat echt werkt.