Probioform levert probiotica aan het lichaam op de manier zoals de natuur het bedoeld heeft.

Lang voor de komst van bewerkt voedsel, suiker, antibiotica, pesticiden, chloorwater en andere moderne gemakken (en belemmeringen) haalde de mens alle nuttige microben die hij nodig had uit het voedsel dat hij at, zoals bladeren, wortels, noten, fruit en meer.

Deze gezonde microben hielpen ons niet alleen bij het verteren van voedsel en het afbreken van eiwitten tot vitale aminozuren, maar maakten ook enzymen en vitamines aan. Het was een prachtige symbiose tussen voedsel en consument.

Met de technologische vooruitgang verloor het evenwicht dat ons voedsel in onze darmen bracht zijn perfectie. Sindsdien heeft onze darmgezondheid er onder geleden. Probioform combineert het beste van het oude met het nieuwe. Door het behouden van de natuur waar we ooit op vertrouwden en met moderne technologie om ons te voorzien van wat we werkelijk nodig hebben.

We zijn nooit echt alleen

Weet u dat de meest kiemgevoelige plaatsen in onze huizen de keuken en de badkamer zijn? Zelfs onze smartphones en tablets krioelen letterlijk van de bacteriën.


Veel mensen grijpen naar ontsmettingsmiddelen en bacteriële zepen, maar die logica moet worden heroverwogen. Het laatste onderzoek toont aan dat triclosan, een antibacteriële chemische stof, een milieutoxine kan zijn en het helpt je heel weinig.


Feit is dat we, zelfs als we denken dat we alleen zijn, een hele reeks metgezellen hebben die nooit van onze zijde wijken. Dat is te danken aan de triljoenen bacteriën die zich op elk moment op je huid en in je lichaam bevinden.


Maar blijf rustig! Dit is een goede zaak. Net zoals wij mensen niet kunnen leven zonder zuurstof, water, koolstof, stikstof, spijsvertering en bescherming tegen ziekten, kunnen we ook niet leven zonder bacteriën. Bepaalde soorten bacteriën helpen je bij de vertering van voedsel, de synthese van bacteriën, het behoud van je geestelijke gezondheid en de ondersteuning van je immuunsysteem.

Een nieuwe introductie tot bacteriën

Alleen al het woord "Bacterie" is genoeg om velen van ons ongerust te maken, en tot op zekere hoogte is dat ook logisch. Maar laten we teruggaan naar het begin: bacteriën zijn een van de vroegste en duurzaamste levensvormen en er wordt aangenomen dat deze microben al bijna 3,5 miljard jaar op aarde bestaan.

Bacteriën staan centraal in delen van veel ecosystemen, ze zijn essentieel in wereldwijde voedselketens en ze zijn overal op aarde te vinden (inclusief oceanen, lucht en bodem). Het zijn eigenlijk bacteriën die het bestaan van elk levend organisme op aarde mogelijk maken - zij zijn de (onzichtbare) ruggengraat van al het leven.

Bacteriën en mensen: Een symbiotische relatie

Sinds het ontstaan van de mens hebben mensen en bacteriën een ingewikkelde, maar interessante relatie. Hoewel bacteriën vaak schadelijk voor ons zijn, kunnen wij ons niet voorstellen zonder hen te bestaan. Meestal leven we in harmonie met bacteriën.
Wetenschappers zullen u vertellen dat meer dan de helft van ons lichaam bestaat uit microscopische kolonisten zoals bacteriën, virussen, archaea, schimmels en andere microben - slechts 43 procent van het totale lichaam bestaat uit menselijke cellen. De microben op en in ons vormen ons microbioom en ze zijn essentieel voor onze gezondheid. En de grootste concentratie gedijt in donkere, duistere diepten van onze zuurstofarme darmen.

Microbiomen

Microbiomen bestaan uit 10 tot 100 biljoen microbiële cellen. In een symbiotische relatie met het lichaam profiteren ze zowel van de gastheer als van zichzelf. Sommige zijn ziekteverwekkers die je ziek kunnen maken. Andere zijn alleen schadelijk als ze op de verkeerde plaats terechtkomen. Een derde soort is zeer gunstig voor het lichaam. Deze derde groep levert voedingsstoffen aan onze cellen, voorkomt dat schadelijke virussen en bacteriën zich nestelen, en programmeert het immuunsysteem, naast andere belangrijke functies.

De noodzakelijke rol van de darmmicroben

Zo gevorderd als onze wetenschap is geworden, is er nog steeds niet veel bekend over darmmicroben. Wat we wel weten, is dat de darmmicrobiota enkele van de belangrijkste vitaminen produceert die essentieel zijn voor het menselijk overleven, zoals vitamines K en B12. Ze beschermen ook de darmwanden tegen de invasie van pathogenen en helpen bij de spijsvertering van voedsel.

Een gezond mens heeft een evenwichtige en hoge diversiteit aan microben binnen zichzelf. Er zijn meer dan 1.000 verschillende soorten bacteriën in de darm, maar het kost slechts een klein aantal bacteriële soorten om in hogere aantallen dan normaal aanwezig te zijn om problemen en ziekten zoals onderstaande te veroorzaken:

  • Allergiegerelateerde kinderziekten zoals astma of eczeem kunnen optreden wanneer er een lage bacteriële diversiteit is van Bifidobacterium en een hoger niveau van schimmels aanwezig is

Zorg goed voor je darmen

Iedereen wil gezond zijn, maar dat vereist een goede verzorging van je nuttige darmbacteriën - en weinig mensen weten hoe dat moet. Gelukkig maken wij een goede darmgezondheid gemakkelijker bereikbaar.

We weten allemaal dat we gezonder zouden moeten zijn, maar we voelen ons vaak minder aangetrokken tot de gezonde voedingsmiddelen die ons helpen het evenwicht te bereiken van de bacteriën die we nodig hebben. In plaats daarvan neigen we naar suikerhoudende voedingsmiddelen zoals chocolade, snoep, wit brood, enz. Of we grijpen naar vet voedsel, zoals verschillende soorten eten, fastfood, sauzen, enz.
Hoewel die voedingsmiddelen ongetwijfeld heerlijk zijn, hebben ze ook een negatief effect op onze gezondheid, en veel ervan zijn niet goed voor de darmmicrobiota. Veel darmmicrobiota hebben donker brood, granen, groenten, fruit, bonen en wortels (gezamenlijk) nodig - dit zijn prebiotica, die niet alleen de gezondheid van de microbiota verbeteren, maar ook de manier waarop onze darmen functioneren. En vergeet niet: de vermindering van goede bacteriën leidt uiteindelijk tot de groei van slechte bacteriën, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen.

Bekijk probiotica

Wat is de rol van probiotica?

Versterken van de goede darmbactiëren.

Eenvoudig gezegd worden probiotica gebruikt om de verloren goede bacteriën te helpen terug te komen en de slechte bacteriën in toom te houden. Probiotica houden de dreiging tegen en helpen de goede bacteriën hun werk goed te doen. Probiotica zijn levende micro-organismen die, wanneer ze in de juiste hoeveelheid worden ingenomen, een grote verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen bieden.

Bekijk probiotica

Kunstmatige Probiotica: Supplementen

Probiotische supplementen zijn levende bacteriën in flesjes, tabletten of gummies om maximale voordelen te bieden aan de darmbacteriën. Hoewel niets de voordelen van natuurlijk voorkomende probiotica kan vervangen, zijn er enkele factoren waarmee rekening moet worden gehouden:

  • Bestrijdingsmiddelen, meststoffen en conserveringsmiddelen die op groenten en fruit worden gebruikt, doden de meeste nuttige bacteriën voordat je ze binnenkrijgt.
  • Het is niet noodzakelijk dat je yoghurt levende bacteriën bevat, hoewel alleen yoghurt met het label "levend" of "actieve cultuur" levende bacteriën bevat.

  • Het pasteurisatieproces is een ernstige vijand van goede bacteriën, dus kies altijd ongepasteuriseerde zuurkool voor natuurlijke probiotica.
  • Augurken in azijn hebben geen probiotische effecten - alleen gefermenteerde augurken bevatten probiotica.
    Door deze en andere feiten wordt een goed, dagelijks probioticasupplement essentieel als je de voordelen van goede bacteriën maximaal wilt benutten.

Door deze en andere feiten wordt een goed dagelijks probioticasupplement essentieel als je de voordelen van goede bacteriën maximaal wilt benutten.

Wat maakt probioform de beste?

De meeste probiotica supplementen gebruiken een pure cultuur of vriesdroogmethode voor synthese, maar dit zijn geen natuurlijke processen voor bacteriegroei.

Probioform wordt gesynthetiseerd door natuurlijke fermentatie, een proces waarbij zuren in het product blijven - dit verzekert het overleven van nuttige bacteriën in het flesje. Met Probioform krijgt u levende probiotica in elke dosis. Dankzij deze natuurlijke atmosfeer kunnen de microben binnen zeer korte tijd beginnen te groeien en zich vermenigvuldigen.


Bovendien gebruiken andere probiotica een segregerende techniek om eenstrengsgroei te bevorderen. Probioform gebruikt een proces van co-growth, waardoor bacteriële strengen met elkaar interageren op een manier die vergelijkbaar is met een natuurlijke omgeving. Op deze manier kunnen bacteriën groeien en bloeien, waardoor ze van nature veerkrachtig worden en beter in staat zijn om slechte bacteriën te bestrijden.


Zuurgraad speelt een sleutelrol in de ontwikkeling van Probioform. Ons spijsverteringsstelsel heeft een zeer zure pH-waarde van 2,4, en veel van de bacteriën in uw gemiddelde probioticasupplementen kunnen het verschil tussen de pH van hun verpakte omgeving en die van ons spijsverteringsstelsel niet verdragen. Probioform heeft daarentegen een natuurlijk geproduceerd zuur met een lage pH van 3,7, wat de overleving van microben verzekert als ze het spijsverteringsstelsel binnenkomen. Probioform behoudt alle producten die door interne bacteriën worden aangemaakt, zoals vitamine B, vitamine K, antioxidanten en enzymen.


Probioform heeft een heel bacterieel ecosysteem in zijn natuurlijke staat, waardoor het snellere, sterkere en effectievere resultaten geeft dan alle andere probiotica die verkrijgbaar zijn.

Start met Probioform

Probioform is een hoogwaardig, levend probiotisch vloeibaar supplement dat u maximale gezondheidsvoordelen biedt. Bij regelmatig gebruik helpt het de microbiële flora van uw darmen in stand te houden en het evenwicht tussen goede en slechte bacteriën te bewaren voor een betere, natuurlijke bacteriële gezondheid.

Probioform is perfect voor elk lid van het gezin vanwege het lichte effect op de maag en de pH-waarde die nauw aansluit bij de natuurlijke pH-waarde van uw maag. Probioform is een effectieve formule voor iedereen, van baby's tot senioren. Bovendien hoeft onze ultrastabiele oplossing niet in de koelkast bewaard te worden.